Title Image

Blog

Cum devin recenzor ?

Etape de urmat pentru a deveni recenzor:

· Înscrierea şi recrutarea candidaților

 Persoanele care doresc să devină recenzori, atât pentru interviurile faţă în faţă la domiciliul cetăţenilor, cât şi pentru punctele fixe de recenzare se pot adresa Primăriilor din localităţile de reşedinţă sau direcţiilor regionale/judeţene de statistică. Recrutarea recenzorilor este realizată de Primării, conform art. 34 din OUG 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare.

· Instruirea și evaluarea

Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului din cadrul Direcției Județene/ Regionale de Statistică va asigura instruirea şi evaluarea persoanelor recrutate pentru a deveni recenzori

· Modalitatea de contractare

Contract de prestări servicii de recenzare încheiat cu UAT-ul (primăria), în funcţie de perioada colectării datelor pe teren sau în punctele fixe de recenzare.

· Plata

Plata persoanelor selectate se face de către primărie prin încheierea de contracte de prestări servicii de recenzare. Tarifele sunt următoarele:

· 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei”

· 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit”.

Pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanțele parcurse sunt mai mari și timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ crește, plata recenzorilor se face în funcţie de tipul de chestionar la un tarif de:

· 9 lei pe „Secțiunea pentru recenzarea persoanei”

· 5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit.”

în desfăşurarea muncii sale pe teren.

Lista localităţilor cu deficit de recenzori:

Vezi lista localităților cu recenzori lipsă la 7 iulie 2022

Persoanele care doresc să devină recenzori vor lua legătura cu primăria din localitatea respectivă sau se vor adresa direcţiilor regionale/judeţene de statistică.

CONDIȚII privind CONTRACTAREA SERVICIILOR:

· Vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;

· Minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) – condiție eliminatorie;

· Să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie;

· Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;

· Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;

· Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;

· Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;

· În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support