Instrucţiuni privind autorecenzarea – RPL 2021

Instrucţiunile privind autorecenzarea pot fi descărcate în format pdf accesând următorul link:

Instructiuni autorecenzare RPL2021

 

Pentru realizarea auto-recenzării trebuie parcurși următorii pași:

1. Completarea formularului de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei (inclusiv copii indiferent de vârstă), disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ de către o singură persoană, anume capul gospodăriei;

Membrii gospodăriei pot declara o adresă de e-mail proprie sau pot declara adresa de e-mail a capului gospodăriei. Trebuie să se declare o adresă de e-mail pentru fiecare membru.

Atenție! In formularul de pre-înregistrare, dacă numele străzii nu apare afișat, se tastează numele străzii și apoi se apasă pe textul USE/Utilizează nume stradă.

Preînregistrarea de la pasul unu este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

2. Urmare realizării cu succes a pre-înregistrării se primește un mesaj ca acesta:

3. Urmare a realizării cu succes a pre-înregistrării se primește un mesaj de invitație pentru completarea chestionarului. Persoanele cu adresă de e-mail proprie primesc mesajul pe această adresă, iar celelalte persoane (fără e-mail propriu) vor primi acest mesaj pe adresa de e-mail a capului gospodăriei.

4. Completarea chestionarului individual, prin accesarea link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare.

  • În pagina „COPERTĂ” a chestionarului de recensământ, vă rugăm să nu uitați să apăsați butonul din josul paginii, de la întrebarea „VĂ RUGĂM SĂ APĂSAȚI ACEST BUTON PENTRU A ÎNCEPE AUTORECENZAREA!”.
  • Chestionarul de auto-recenzare are câteva secțiuni distincte, care se afișează sau nu în funcție de calitatea persoanei de a fi sau nu capul gospodăriei. Doar capul gospodăriei va completa chestionarul privind recenzarea locuinței si Componența gospodăriei (și propriul chestionar pentru recenzarea persoanei), ceilalți membri vor completa doar chestionarul pentru recenzarea persoanei.
  • Când completați un chestionar, parcurgeți toate întrebările, de la început până la sfârșit, navigând prin toate secțiunile și subsecțiunile.
  • Secțiuni și întrebări noi apar pe măsură ce se completează răspunsurile. 
  • Asigurați-vă că răspundeți la toate secțiunile și toate întrebările. Dacă este necesar, puteți naviga înapoi și revizui răspunsurile anterioare.